Over Ons

Teun en Anneke ontmoetten elkaar tijdens hun studie aan de Hogeschool Larenstein. Beide sterk gefascineerd door de natuur en architectuur.  Anneke heeft bij verschillende TopHoveniers waardevolle werkervaring opgedaan in het ontwerpen van tuinen. Teun heeft zijn werkervaringen opgedaan bij voorname stedenbouwkundige bureaus en Landschapsarchitecten. In 2018 werd het tijd om de krachten te bundelen en zijn ze samen verder gegaan voor Jepma-tuinontwerp. In 2019 wordt de naam Jepma-tuinontwerp omgedoopt tot KNOPP tuindesign en buitenruimte.

Anneke

Zij groeide op in het Friese platteland en woonde in een historische kop-hals-romp boerderij. Rondom deze boerderij lag een prachtig aangelegde Engelse landschapstuin, ontworpen door een bekende 19de eeuwse tuinarchitect, Roodbaard.  Deze tuin heeft haar altijd geboeid waardoor ze een opleiding Tuin en Landschap aan de Hogeschool Larenstein is gaan volgen. Na het afronden van deze opleiding, in 2001, is ze gaan werken bij Grontmij als landschapsontwerper. Hierin heeft ze ervaring opgedaan in grootschalige landschappelijke projecten. In die jaren had ze een hunkering naar het meer detailleren  van de plannen en miste ze  vooral het persoonlijke contact en directe vertaling van persoonlijke wensen in een ontwerp. 

Vanaf 2008 is ze gaan werken bij verschillende TopHoveniers. Eerst bij Meeuwis de Vries Tuinen te Eerbeek en later PUUR groenprojecten te Liempde.  Bij deze bedrijven heeft ze veel ervaringen opgedaan in het ontwerpen van tuinen van groot naar klein en van verschillende stijlen.  Dit heeft haar gemaakt tot wat ze nu is. In 2015 is ze haar eigen tuinontwerpbureau begonnen.

Teun

Geboren en getogen in Eindhoven. Vandaaruit reden we regelmatig met het hele gezin naar vrienden in Arnhem. De A50 bestond nog niet dus we reden via het Brabantse zandlandschap door het rivierenlandschap naar de heuvelachtige parkomgeving van Arnhem Noord. Deze uitjes wakkerde mijn liefde voor landschap, groen en de stad Arnhem aan. Mede hierdoor ben ik tuin- & landschapsarchitectuur gaan studeren aan de Internationale Hogeschool Larenstein te Velp (GLD).

Na mijn studie ben ik vier jaar werkzaam geweest als buitenruimte ontwerper bij Palmbout Urban Landscapes in Rotterdam. Van 2006 tot 2011 werkte ik als senior ontwerper bij Buro Lubbers landschapsarchitectuur& Stedenbouw aan een grote verscheidenheid van projecten binnen de stedelijke omgeving. De jaren daarna heb ik mijn ervaring op het gebied van planrealisatie aangevuld bij verschillende grotere groenbedrijven.

Vanaf 2018 ben ik partner bij Knopp. Met mijn ervaring en kennis houd ik me bezig met de zakelijke ontwerpvraagstukken zoals inrichtingsplannen bij nieuwbouw, openbare ruimte ontwerp, bedrijfs- en zorgtuinen.