Ontwerptraject

Knopp besteedt veel aandacht aan alle aspecten van het ontwerp,
detaillering, de aanleg, en de styling van uw tuin in nauwe samenwerking met u.

Een man en een vrouw staan op een tuinarchitectuur-geïnspireerde Knopp-tuinentrap.

KENNISMAKING

Allereerst komen wij vrijblijvend de situatie bekijken en is er een eerste gesprek met de klant.  Ook stellen wij veel vragen. Zo ontdekken we alles over uw manier van leven, over wat u mooi vind en wat u belangrijk vind aan een tuin. We bespreken sfeer en stijl maar ook functionaliteit en onderhoud.

Hierna word een offerte opgesteld voor de ontwerpkosten.

Een tuinontwerp met een tuin erop van Knopp tuindesign.

SCHETSEN

Na opdracht vertalen we uw wensen in een tweetal schetsontwerpen met moodboards, waarmee we de essentie van uw droombeeld visualiseren. De resultaten gaan we uitvoerig met u doornemen.

Onze visie voor het opstellen van twee schetsontwerpen is dat het eindresultaat persoonlijker en doordachter wordt. Dit omdat het u dwingt keuzes te maken in de verschillende ontwerpen en moet gaan nadenken over de beleving in uw tuin. Vaak brengt een tweede schetsontwerp ook tot verrassende resultaten.

Een tuinontwerp met een houten plank op elkaar.

UITWERKINGEN

Deze fase starten we wanneer u goed heeft nagedacht over de twee schetsontwerpen en keuzes heeft gemaakt.  Er word een definitief ontwerp opgesteld die helemaal aan uw droomwensen voldoet. Als het voorgestelde Defnitieve ontwerp akkoord is werken we deze uit met detailoplossingen, maatvoering en materiaalkeuze.  Na deze fase kan er een offerte aangevraagd worden voor de kosten van de uitvoering.

Een rij bloemen in Knopp-tuinen.

BEPLANTINGSPLAN

Een uitgekiend beplantingsplan houdt rekening met verschillende bloeitijden, hoogtes en plantcombinaties waardoor uw tuin het gehele jaar door een lust voor het oog is. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen ten aanzien van soorten en kleuren. Het beplantingsplan geeft inzicht in de te gebruiken soort beplanting, de hoeveelheden en bijzonderheden als bloeitijd, hoogtes en maat van aanplanting.

Een Knopp tuindesign pad 's avonds verlicht met een tuinhuisje in een Knopp tuinen tuinontwerp.

VERLICHTING

Naast beplanting is ook verlichting een belangrijke sfeerbepaler in de tuin. Een goed verlichtingsplan accentueert bijzondere tuinelementen als kunst of een bijzondere boom. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om ’s avonds langer van uw tuin te genieten. 

Hierna word een offerte opgesteld voor de ontwerpkosten.

Twee mensen staan naast een betonplaat in een Knopp tuinontwerp.

BEGELEIDEN AANLEG

In deze fase wordt u droom werkelijkheid!
Wij verzorgen op basis van de werkelijk gemaakte uren of een vooraf afgesproken vast bedrag de begeleiding van de aanleg.  In overleg bepalen we samen wat u graag zelf wilt begeleiden en wat u aan ons toe vertrouwt. 

Tijdens de uitvoering houden wij contact  met de hovenier en blijven wij nauw betrokken waardoor vragen / problemen direct opgelost kunnen worden

Een buitenwoonruimte met vuurplaats ontworpen door Knopp Tuinen.

STYLING

We kunnen samen met u ook potten, 
plantenbakken, meubels, sculpturen en andere stylingelementen zoeken.

Een tuinontwerp tuinhuisje midden in het grasveld van Knopp tuinen.

NAZORG

Na ongeveer 1 jaar komen wij graag nog een keer langs om te horen of alles naar wens is en zien hoe de tuin zich heeft ontwikkeld.