HET PROCES VAN EERSTE GESPREK TOT REALISATIE

Vrijblijvend intakegesprek

Allereerst komen wij vrijblijvend de situatie bekijken en is er een eerste gesprek met de klant.  Ook stellen wij veel vragen. Zo ontdekken we alles over uw manier van leven, over wat u mooi vind en wat u belangrijk vindt aan een tuin.
We bespreken sfeer en stijl maar ook functionaliteit en onderhoud.

Hierna word een offerte opgesteld voor de ontwerpkosten.

Schetsontwerpen

Na opdracht vertalen we uw wensen in een tweetal schetsontwerpen met moodboards, waarmee we de essentie van uw droombeeld visualiseren.
De resultaten gaan we uitvoerig met u doornemen.

Onze visie voor het opstellen van twee schetsontwerpen is dat het eindresultaat persoonlijker en doordachter wordt. Dit omdat het u dwingt keuzes te maken in de verschillende ontwerpen en moet gaan nadenken over de beleving in uw tuin. Vaak brengt een tweede schetsontwerp ook tot verrassende resultaten.

Definitief ontwerp

Deze fase starten we wanneer u goed heeft nagedacht over de twee schetsontwerpen en keuzes heeft gemaakt.  Er wordt een definitief ontwerp opgesteld die helemaal aan uw droomwensen voldoet. Als het voorgestelde Definitieve ontwerp akkoord is werken we deze uit met detailoplossingen, maatvoering en materiaalkeuze. Na deze fase kan er een offerte aangevraagd worden voor de kosten van de uitvoering.

Beplantingsplan- verlichtingsplan

Een uitgekiend beplantingsplan houdt rekening met verschillende bloeitijden, hoogtes en plantcombinaties waardoor uw tuin het gehele jaar door een lust voor het oog is. Hierbij wordt rekening gehouden met uw wensen ten aanzien van soorten en kleuren. Het beplantingsplan geeft inzicht in de te gebruiken soort beplanting, de hoeveelheden en bijzonderheden als bloeitijd, hoogtes en maat van aanplanting.

Naast beplanting is ook verlichting een belangrijke sfeerbepaler in de tuin.
Een goed verlichtingsplan accentueert bijzondere tuinelementen als kunst of een bijzondere boom. Daarnaast biedt het de mogelijkheid om l’s avonds langer van uw tuin te genieten. In het verlichtingsplan worden zowel verlichtingsarmaturen als ook te leggen elektrakabels en elektrapunten aangegeven.

Uitvoeringsbegeleiding

Om de esthetische en praktische kwaliteit van onze ontwerpen te waarborgen, werken we samen met een zorgvuldig geselecteerd netwerk van hoveniers en leveranciers. Zij zetten de kwaliteit van het ontwerp onder onze supervisie om in realiteit en letten daarbij op de kleinste details. Waar nodig zijn zij dan ook al vroeg betrokken om zo het maximale uit de samenwerking te halen. Op die manier bewaken we de praktische haalbaarheid en het budget in elke fase van het project. Bovendien bent u verzekerd van vertrouwde en ervaren professionals op uw locatie.